Hoe werkt een EMS-training bij ons in Houten?

Door elektrische spierstimulatie kunnen acht spiergroepen tegelijkertijd getraind worden, en daarbij gaat het om zowel de kleine als de grote spiergroepen. Om spieren te trainen, zullen er gewrichtsvlakken moeten gaan bewegen, zodat de spier een aanspanning en rekspanning maakt. Dit zal maximaal 40% van de aanwezige spiervezels bewust en direct aanspannen. Met EMS-training in Houten worden er door middel van elektrische impulsen direct 95% van de spiervezels vier om vier seconden aangespannen en dit nagenoeg ZONDER gewrichten te belasten! Dit maakt het dus ook makkelijker om voor mensen met overgewicht te sporten.

Train effectiever

Vanwege eerder genoemde spieractivatie train je korter, maar wel tot achttien keer effectiever. In plaats van drie keer per week een uur naar de sportschool te gaan om Full Body te trainen in de fitness, bespaar je dus nu je tijd door met één keer binnen twintig minuten klaar te zijn! Als gevolg van deze trainingsvorm heb je een hersteltijd nodig van 48 tot 72 uur. Het is dus voor iedereen dé kans om je excuses overboord te gooien. We bewegen allemaal minder, besteden minder tijd aan het klaarmaken van gezonde maaltijden en we eten ook nog eens sneller. Laten we dan maar met een gecertificeerde personal trainer kort en effectief op een veilige manier bewegen! EMS-training zorgt onder andere voor:

 • Bestrijding van pijnklachten (rug, reuma, artrose, fibromyalgie, Bechterew)
 • Verbetering van de spieropbouw
 • Cellulitisvermindering
 • Hormonale verbetering met betrekking tot endorfine en ook insuline
 • Snellere vetverbranding

Voor wie is EMS-training?

Wie kan een EMS-training bij ons in Houten volgen? Onderstaand zie je een overzicht wie er allemaal deel kunnen nemen aan deze training:

 • 16 t/m 100 jaar
 • Voor Topsporter tot Nooit sporter
 • Diabetici
 • Obesitas
 • Voor eenieder die voor een gezonde levensstijl gaat

Bewezen resultaten

Een EMS-training in ons sportcentrum in Houten geeft goede resultaten. Hieronder zie je een overzicht wat de resultaten van de training zijn:

 • 27% meer krachttoename.
 • 15% explosiviteit toename.
 • 14% meer sprongkracht.
 • 8% toename spiervolume.
 • 25% minder verzuring.

Bekijk de tarieven

Wil je weten wat het kost om een EMS-training te volgen bij Piazza Sports in Houten? Bekijk dan nu onze tarieven. Wil je meer informatie ontvangen over de training? Stuur een e-mail naar receptie@piazzasports.nl. Je ontvang dan meer informatie over de training maar ook over onze club. Is je interesse gewekt en wil je meer informatie? Loop dan even langs de balie of vraag een *proeftraining aan. Het is ook mogelijk om telefonisch contact op te nemen via 030-637 72 23.

* vraag naar de voorwaarden.

Ine Veldstra

(lid sinds 19-09-2023)

EMS zou mij kunnen helpen te bewegen zonder mijn longen te veel te belasten. Ik had mijn reserves maar mijn verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen.

Ik doe EMS nu ruim 2 maanden en voor mij werkt het super. Doel was het dagelijks leven en werk goed te kunnen doen en fitter te worden met minder moeheid. Nou dat is in die korte periode al aardig gelukt.

Ik kan nu goed de 2 trappen naar zolder oplopen zonder kortademig te worden en tussen de 2 trappen in te moeten rusten. Zwaarder werk kost minder moeite (zoals b.v. een mand hout voor de kachel uit de tuin halen). Mijn kleinkindjes kan ik soepel optillen, dragen en redden (de jongste van 10 maanden gaat in turbo kruipend de kamer rond, zich overal aan optrekkend). Ook mijn werk, met veel lopen, kan ik beter volhouden. Ik merk dat ik rechterop sta doordat mijn rugspieren sterker zijn geworden. Daardoor krijgen mijn longen meer ruimte en dus meer lucht.

Kortom dank aan Richard en zijn EMS. Ik ben er heel blij mee.

Yolande de Froe

(lid sinds 02-11-2023)

EMS helpt mij weer mijzelf te worden. Die zelf ben ik lang kwijt geweest na besmetting met covid in september 2021 gevolgd door bijna 2 jaar stevige post covid. Van fit en in shape  met een rusthartslag van 60 ging ik naar nauwelijks iets kunnen doen met een hartslag van 150 stil zittend op de bank en uiteindelijk haast 30 kg als “bonus” erbij.

Altijd de wil gehouden om er uit te komen. Alleen hoe en op welke manier was lange tijd onzeker.

Met veel geduld en niets doen te zien als de beste activiteit  om te kunnen herstellen, ben ik vorige zomer langzaam gaan herstellen.

Te goed voor nog verdere fysio, nog te slecht voor echt sporten, kwam EMS op mijn pad. Sleutelwoorden die mij daarin triggerden: spieropbouw zonder te grote fysieke belasting. Intuïtief leek dat voor mij de beste route naar herstel. En kijk : 4 maanden verder heeft EMS training met Richard mij zo goed vooruit geholpen: al weer een stuk fitter dan ik ooit had kunnen bedenken en minus 10 kg ( met deskundige hulp van Paebus Health. Naast EMS nu gestart met 2 keer per week EGym. Ik ben ervan overtuigd dat ik komende zomer weer de oude ben. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe blij ik daarmee ben.

Ik hoop van harte dat het delen van mijn ervaring met EMS anderen met post covid wellicht een route geeft naar weer meer kunnen., ook al is het maar een beetje. Genezen van post covid klachten is helaas nog steeds een raadsel. Juist daarom is het goed om te weten wat anderen heeft geholpen.

Marita van Doorn

Een jaar geleden:  bezoek aan de fysio vanwege een blessure aan mijn rug.

De een na de andere blessure overviel mij de afgelopen jaren .

Na jaren  fysiek hard werken (nu iets minder ) wilde ik graag sporten om wat fitter te worden en te blijven, ook gezien mijn leeftijd vond ik het een goed idee , echter ik kreeg het niet voor elkaar om te starten en iets op te bouwen vanwege pijnlijke gewrichten enz..

Heel veel pijn na spierinspanning . Opbouwen van spiermassa was dus niet mogelijk.

En laat nou net die spier conditie belangrijk zijn om goed te functioneren in het dageljjks leven en daar je kracht uit moeten halen .

EMS zorgt voor die spier versterking   zonder klachten te krijgen aan gewrichten of aanhechtingsplaatsen van de spieren gewrichtsbanden. Zij worden minder belast.

EMS heeft mij echt geholpen om weer pijnlozer door het leven te gaan . De paracetamol blijft in het laatje liggen en ben weer fit.

Door mijn hypermobiliteit en fybromyalgie zijn de gewrichts(banden) kwetsbaar en snel overbelast waardoor er snel vermoeidheid optreedt . Ik kon niet meer opbouwen… alles geprobeerd van yoga tot Tai chi enz…

Aangezien ik een bezige bij ben en houd van het leven was ik continue overbelast met mijn fysieke lichaam,. Ik had het lange tijd genegeerd vandaar al die blessures .

Mijn fysiotherapeut in Piazza gaf mij de tip om EMS te proberen .

Inmiddels na een jaar training van de EMS ben  ik Richard  meer dan dankbaar en dat ik hier voor heb gekozen.

Ik kan mijn werk normaal doen als masseur en wandel en fiets , en dat alles met volle energie .  Natuurlijk net als ieder ander moet je constant kijken waar je grenzen liggen en de taken goed verdelen en kan  inmiddels beter naar mijn lichaam luisteren .

Ben weer fit en geniet….

Ja! Ik wil een proeftraining EMS volgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.