In memoriam Hans de Groot

 

Lieve mensen,

Het is onwerkelijk wat er is gebeurd, tot mijn grote verdriet moet ik jullie allen mededelen dat afgelopen zaterdagavond 2 mei, Hans de Groot op 60-jarige leeftijd onverwacht is overleden als gevolg van een hartstilstand.

Al die jaren was Hans een enthousiast lid van het eerste uur, die reeds op de oude locatie in  ’t Rond inde jaren negentig al kwam sporten bij ons. Hij is meeverhuisd naar de huidige locatie van Piazza Sports en was dus al ruim 25 jaar lid. Hans was op vele manieren actief, van wekelijks tennis bij Atalanta, regelmatig wielrennen, biertje drinken met z’n maatjes tot op zakelijk gebied waarvan sommige leden van Piazza Sports en veel inwoners hem zeer goed kenden.

Bijna elke ochtend kwam ik binnen rond de klok van 09:00 uur en je hoorde de luide en gezellige lach vanuit het hoekje achter de bar, genietend van een bakkie koffie…………. Je kon het niet missen het was Hans! Gemiddeld genomen zat hij daar 5 – 6 dagen per week in de ochtend en maakte zich klaar om te gaan trainen in de fitnesszaal of Spinningles of Pumples. Vaak kwam hij doordeweeks óók nog op 2 avonden lessen volgen.. Vol trots en met veel enthousiasme vertelde hij verhalen over de afgelopen periode van zijn wintersport, zijn plekkie in Breukelen, of andere activiteiten die hij in het weekend had gedaan vaak samen met Martine, ondersteund met flink wat foto’s en filmpjes.

Kijkend naar mijn laatste herinneringen met Hans gingen de verhalen vaak over Flachau omdat hij daar regelmatig zat in zijn appartement. Kom “pikkie ‘ga gewoon gezellig mee! En ja hoor, de afgelopen winter ben ik meerdere malen weggeweest met hem om te skiën. Hij was een begrip daar in Flachau als ‘derr Bürgemeister Hansie‘. Als het aan hem lag, elke ochtend de eerste lift om 08:15 nemen en liefst daarvoor óók nog een ‘bakkie‘!

De kreet, als ie binnen kwam:  “…….doe mij maar ‘n bakkie met ’n pitje “ zal niet meer zijn………..Zijn luide lach en enthousiaste verhalen zullen niet meer zijn, het samen zijn met Martine of Thomas zal ik enorm missen !

Als graag geziene deelnemer van verschillende lessen, en als gewaardeerd klant en voor velen ook als persoonlijke vriend, zal het overlijden van Hans dan ook een groot verlies zijn voor vele van ons! Zéker nu afscheid nemen moeilijk is vandaag de dag!

Ik wens Martine, Thomas en vele vrienden en bekenden van hem en van onze leden veel kracht toe om dit onwerkelijke verlies te verwerken!

Om af te sluiten met de woorden van een goed vriend van Hans uit Naarden;

“Hans, kleine man. Groot op ski’s, klein hartje, tikkie onbehouwen, nooit gemeen. Praat in je oor, snel van geest. Altijd humor, ook wat ernst. Vraagt geen hulp, geeft liever. Skiet voorop, wacht op de Ruwe bolster, blanke pit, Levensgenieter, een voorbeeld voor velen. Gewoon een “goeie pik “! …..had ik nog één keer tegen je willen zeggen……………… “

Hans bedankt dat ik je heb mogen kennen, rust zacht en ik zal je enorm missen!

Ted