Het belang van krachttraining

Er is wetenschappelijk bewezen dat twee keer per week krachttraining vele gezondheidsvoordelen biedt voor zowel jong als oud!

Het is bewezen dat mensen die 6 maanden lang, 2 keer per week aan krachttraining doen een verminderende kans hebben op verschillende vormen van kanker, diabetes en hartziekten significant. Dit komt doordat krachttraining de oxidatieve stress in het lichaam vermindert. Bovendien verhoogt krachttraining de endorfine in je lichaam waardoor je positiever in het leven staat en ook beter om kunt gaan met stressvolle situaties. Krachttraining zorgt er dus voor dat je mentaal en cognitief beter presteert.

Naast het feit dat krachttraining goed is voor de gezondheid en de mentale gesteldheid is krachttraining ook een boost voor je zelfvertrouwen! Het met regelmaat trainen van je spieren zorgt voor een transformatie in je lichaamssamenstelling. Bovendien is het geweldig om te zien dat je sterker wordt en zo vooruitgang boekt. Wat ook leuk meegenomen is, is dat waarbij je bij een cardiotraining alleen op het moment energieverbruik en vetverbruik veroorzaakt, je bij krachttraining ook op rustmomenten verbruikt. Hierdoor is er minder kans op de ontwikkeling van overgewicht.

Als laatste zorgt krachttraining voor een versterking van je botten, pezen en gewrichtsbanden. Hierdoor loop je minder kans op blessures.

Werkzaamheden Ziggo

Vanaf 25 januari tot en met 31 januari zullen er werkzaamheden plaats vinden in onze straat door Ziggo. Het zou kunnen voorkom...

Lees meer

Nieuw lesrooster januari 2019

Vanaf 2 januari start er een nieuw lesrooster.

Lees meer
Meer nieuws
  • Gratis Proefweek Fitness

    Gratis Proefweek Fitness

    Meld je aan voor de Gratis Proefweek Fitness bij Piazza Sports in Houten! Zodat je zelf ervaart dat fitness bij Piazza Sports bij jou past.

    Lees meer
Pascale de Groot

"'Bij Piazza Sports hangt een gezellige en gemoedelijke sfeer.'"

Pascale de Groot

"'Ik woon in Utrecht maar vind het zeker de moeite waard om drie keer per week naar Houten te rijden.'"

Laura Rosendaal