Spiermassa

Ons lichaam is een bewegingsapparaat; onze spieren hebben de functie tot beweging van onze ledematen en stabiliteit geven aan ons skelet.

Onze spieren kunnen we dus beter in een goede conditie blijven houden!

Feit: Tussen onze 30e en 80e levensjaar verliezen we 50% aan spiermassa! Dat is gemiddeld 1% per jaar!!! Ook verliezen we de kracht in de spier; 30% verlies aan kracht tussen je 50e en 70e levensjaar....

Je kent de zin: "Stilstand is achteruitgang"? En "Zitten is het nieuwe Roken"!!

Spieratrofie is een natuurlijk proces en je merkt het, omdat je zwakker wordt... Maar wist je dat als je bedlegerig bent, je per dag 1% van je spierkracht inlevert? Een zittende levensstijl en weinig fysieke inspanning versnelt het natuurlijke proces dus ook nog eens.

Het goede nieuws; je kunt er wat aan doen! Beweegrichtlijnen volgens Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) ligt de norm op 150 minuten matig tot intensieve inspanning per week. Dat is 21 minuten per dag. Of 3 dagen van nog geen uur.... Dat moet te doen zijn toch? Beweeg je vaker, langer of intensiever, heeft dat alleen maar meer gezondheidsvoordelen! Doe daarbij minstens 2x per week spierversterkende activiteiten om met name botten sterker te maken, aangevuld met balans oefeningen voor ouderen en je verlengt kwaliteit van leven!

Volgende keer meer over bewegingspatroon van de gemiddelde Nederlander nu en 50 jaar geleden. En wat je aan kunt doen.

Werkzaamheden Ziggo

Vanaf 25 januari tot en met 31 januari zullen er werkzaamheden plaats vinden in onze straat door Ziggo. Het zou kunnen voorkom...

Lees meer

Nieuw lesrooster januari 2019

Vanaf 2 januari start er een nieuw lesrooster.

Lees meer
Meer nieuws
  • Gratis Proefweek Fitness

    Gratis Proefweek Fitness

    Meld je aan voor de Gratis Proefweek Fitness bij Piazza Sports in Houten! Zodat je zelf ervaart dat fitness bij Piazza Sports bij jou past.

    Lees meer
Pascale de Groot

"'Bij Piazza Sports hangt een gezellige en gemoedelijke sfeer.'"

Pascale de Groot

"'Ik woon in Utrecht maar vind het zeker de moeite waard om drie keer per week naar Houten te rijden.'"

Laura Rosendaal