Sponsor in het zonnetje-Voedselbank

Al enkele jaren staan er boven bij de trap dozen om producten in te stoppen voor de Voedselbank. In september heeft er een interessant interview plaatsgevonden.

 

 

 

Al  Al enkele jaren zamelt Piazza Sports aan de Kruisboog continu producten in voor de Voedselbank. Deze samenwerking past in hun filosofie van maatschappelijke   verantwoord ondernemen. Tijd om eens een kijkje te nemen bij deze trouwe sponsor en hen in het zonnetje te zetten. 

 

https://www.voedselbankhouten.com/wp-content/uploads/2017/09/piazza-2.jpg

Dieu-Donnée Hendriks, sinds een jaar bedrijfsleider bij Piazza, vertelt enthousiast over het bedrijf. Piazza Sports is bijna 30 jaar geleden opgericht door Ted van Hees, die ook nu nog aan de leiding staat. Zijn filosofie toen en nu is dat kwaliteit belangrijker is dan geld verdienen en dat mensen helpen centraal staat.

Dat gaat verder dan alleen de bezoekers van de club, vertelt Dieu-Donnée. Zo werken ze ook samen met de U-pas en organiseerden ze deze week nog een spinningmarathon ten bate van het Hospice. Dieu-Donnée: “We vinden bij Piazza dat we een zorgplicht hebben naar Houten en omgeving”.

Ruim 2 jaar geleden las eigenaar Ted van Hees in de krant een stukje over de Voedselbank. Naar aanleiding daarvan werd hij enthousiast en is er contact gezocht met de Voedselbank.

Gekozen is voor het continu inzamelen van houdbare producten. Hoewel iedereen welkom is, behoren de klanten van Piazza over het algemeen tot het hogere segment. Voor hen is het gemakkelijker om iets te doneren, denkt Dieu-Donnée. Het is ook een stukje voorkomen van gezondheidsproblemen door te investeren in voeding. Er wordt dan ook expliciet gevraagd geen ongezonde producten te doneren.

Bovenaan de trap staan 2 kratten klaar met een ‘boodschappenlijstje’ aan de muur. Die plaats is bewust gekozen zodat mensen er ‘niet omheen kunnen’. Dieu-Donnée: “De kratten vullen zich eigenlijk vanzelf”. Elke 1 à 2 maanden kunnen er 2 volle kratten worden opgehaald door onze chauffeurs. Het doneren van voedsel gaat natuurlijk niet altijd goed. Dieu-Donnée vertelt: “Ruim een jaar geleden lag er een doos koekjesmix in een van de kratten. Niet alleen valt dit niet onder gezonde voeding, maar tevens was deze al over datum sinds 1987. Hier moesten we natuurlijk erg om lachen”.

Afgeronde rechthoek: Ruim een jaar geleden lag er een doos koekjesmix in een van de kratten. Niet alleen valt dit niet onder gezonde voeding, maar tevens was deze al over datum sinds 1987. Hier moesten we natuurlijk erg om lachen.Dieu-Donnée vertelt dat ze toen ze bij Piazza kwam werken, positief verrast was dat Piazza dit voor de Voedselbank doet. Ze zou er zelfs nog wel meer uit willen halen. Ter plekke ontstaan er ideeën om wederzijds meer aandacht te geven aan deze mooie sponsoring.

Namens alle vrijwilligers en cliënten: Hartelijk dank aan iedereen die aan deze trouwe sponsoring heeft bijgedragen!

Werkzaamheden Ziggo

Vanaf 25 januari tot en met 31 januari zullen er werkzaamheden plaats vinden in onze straat door Ziggo. Het zou kunnen voorkom...

Lees meer

Nieuw lesrooster januari 2019

Vanaf 2 januari start er een nieuw lesrooster.

Lees meer
Meer nieuws
  • Gratis Proefweek Fitness

    Gratis Proefweek Fitness

    Meld je aan voor de Gratis Proefweek Fitness bij Piazza Sports in Houten! Zodat je zelf ervaart dat fitness bij Piazza Sports bij jou past.

    Lees meer
Pascale de Groot

"'Bij Piazza Sports hangt een gezellige en gemoedelijke sfeer.'"

Pascale de Groot

"'Ik woon in Utrecht maar vind het zeker de moeite waard om drie keer per week naar Houten te rijden.'"

Laura Rosendaal