Fietslessen: Spinning of RPM?

Het buitenseizoen is bijna op zijn einde. De blaadjes vallen van de bomen en het wordt weer vroeger donker. Tijd om weer binnen te komen fietsen, zodat je rond april weer fit de weg op kunt en niet achteraan het peloton hoeft te rijden. Maar wat kies je spinning of RPM? En waarom?

RPM. Deze fietsles bevat een naast een speciale choreografie die elke drie maanden wisselt ook een vaste structuur: warming up, tempo verhoging, heuvels, gemixt terrein, tijdrit, sprint, bergen, terugreis, stretch. Een van de meest opvallende kenmerken is dat het een intervalles is, waar vele voordelen aan zitten. Het programma wordt in meer dan 70 landen ter wereld gegeven en is al jaren een zeer populair in de fitnessbranche.

SPINNING. Het bijzondere van spinning is dat de inhoud van deze fietsles volledig in handen ligt van de instructeur. Omdat dit geen vaste choreografie bevat, kan de instructeur de inhoud van deze  ‘freestyle’ les zelf bepalen. Dat geldt dus ook voor het gebruik van muziek. Je bent hier nog meer aangewezen op de kwaliteit van de instructeur, waarbij de ene spinningles misschien perfect bij jouw wensen en trainingsdoelen aansluit en de ander minder aan jouw behoefte voldoet. Probeer dus vooral verschillende instructeurs uit!

Ons advies? Wees openminded en probeer ze beiden eens uit en vraag de instructeur wat voor jou de voordelen zijn. Hij/zij vertelt je er graag wat meer over. Inmiddels weten we dat de meest kritische spinningliefhebbers inmiddels ook de grootste RPM fans zijn.

Even voorstellen

Mijn naam is Anita Blaauwendraat. Ik woon in Woudenberg samen met mijn twee prachtige dochters van 16 en 17. Dansen is mij...

Lees meer

Fietslessen: Spinning of RPM?

Het buitenseizoen is bijna op zijn einde. De blaadjes vallen van de bomen en het wordt weer vroeger donker. Tijd om weer binnen...

Lees meer
Meer nieuws
  • Gratis Proefweek Fitness

    Gratis Proefweek Fitness

    Meld je aan voor de Gratis Proefweek Fitness bij Piazza Sports in Houten! Zodat je zelf ervaart dat fitness bij Piazza Sports bij jou past.

    Lees meer
Pascale de Groot

"'Bij Piazza Sports hangt een gezellige en gemoedelijke sfeer.'"

Pascale de Groot

"'Ik woon in Utrecht maar vind het zeker de moeite waard om drie keer per week naar Houten te rijden.'"

Laura Rosendaal