Op zondag 26 september a.s. organiseert Piazza Sports een gratis sportclinic met verschillende clinics zoals; een clinic Powerlifting, Motivtatie en gedrag, Echografie van Fysio Moov, een clinic EMS training en Voeding bij Sport.

Powerlifting
Misschien heb je ze wel eens gezien bij Piazza Sport, of zien hangen aan de muur bij Fysio Moov. De zussen Ilrish en Iris Kensenhuis. Met Powerlifting hebben zij allebei middels hun toewijding, doorzettingsvermogen en enthousiasme meerdere inter- en nationale titels op hun naam mogen zetten. Zo is Ilrish de eerste vrouw in Nederland die op de deadlift meer dan 200 kilogram heeft opgetild tijdens de Nederlandse kampioenschappen. Daarnaast en heeft zij sinds 2019 tot op heden het (voormalige Europese) record en tevens huidige Nederlandse record van maar liefst 228,5 kilogram op haar naam staan. Iris heeft sinds 2019 op de deadlift in haar gewichtsklasse het wereldrecord deadlift van 251,5 kilogram op haar naam en is tevens de recordhoudster van de deadlift in haar klasse 221 kilogram.

Er wordt tijd besteed aan de drie basisoefeningen die bij de sport horen: squatten, bankdrukken en deadliften; dat is waar het bij powerlifting om gaat. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan hulpoefeningen, om de ondersteunende spieren zo te trainen dat de sporter zijn kracht effectiever in kan zetten. Ben je benieuwd wat je bij powerliften precies doet, en/of het iets voor jou kan zijn volg dan deze clinic!

Breng het in beeld met echografie van Fysio Moov
Soms is een lichamelijk onderzoek niet genoeg of kan de oorzaak van een klacht niet gevonden worden. Middels echografie kan Fysio Moov spieren, pezen en gewrichten bekijken en komen ze meer te weten over het weefsel. Vooral pezen zijn mooi te beoordelen bijvoorbeeld bij achillespees, kniepees en hielspoorklachten geeft een echo meer informatie. Dus heb je een vraag of klachten? Kom dan naar de echo clinic van Bart!

Sportmotivatie en Gedrag
Afvallen, meer spiermassa, sterker worden of een fitter gevoel. Is één van deze ook jouw doelstelling? Dan staat Patrick voor je klaar om je uit te leggen hoe je ook zorgt dat je dit doel kunt bereiken! Tijdens de lezing ‘Motivatie en Gedrag’ verteld Patrick graag hoe je gemotiveerd blijft en welk gedrag daar bij past om je uiteindelijke doel te bereiken.

Nieuwste innovatie bij Piazza Sports: EMS training
Door elektrische spierstimulatie worden met EMS training acht spiergroepen tegelijkertijd getraind zowel de kleine als de grote spiergroepen. Een workout van  20 minuten EMS training staat gelijk aan 3 uur regulier sporten, wie wilt dat nou niet!? EMS training kent vele voordelen zoals: bestrijding van pijnklachten (rug, reuma, artrose, fibromyalgie, bechterew), spieropbouw verbeteren, maximale kracht verhogen, hormonale verbetering m.b.t. endorfine en ook insuline.
Tijdens de Clinic EMS training wordt er dieper ingegaan op deze innovatieve methode van trainen en verteld Richard je alle Inns en Outs!

Voeding bij Sport
Tijdens de clinic Voeding bij Sport legt Eva uit hoe je met de juiste voeding het meeste uit je sportprestaties haalt. Hiernaast wordt er ingegaan op de waarde van voedingssupplementen bij sport en hoe je met plantaardige voeding óók jouw doelen kan bereiken.

Datum: zondag 26 september
Tijd: 10:30 tot 15:00 uur
Locatie: Piazza Sports

Timetable Sportclinics:
Echografie: vrije inloop vanaf 11:00 uur
EMS: om de 45 minuten vanaf 11:00 uur
Voeding bij Sport: wordt eenmalig gegeven van 10:30 tot 11:30 uur
Motivatie en Gedrag: wordt eenmalig gegeven van 11:30 tot 12:30 uur
Powerlifting: wordt eenmalig gegeven van 13:00 tot 14:00 uur

BEN JIJ ER BIJ? Geef je dan op via receptie@piazzasports.nl
Noteer hierbij je naam, met hoeveel personen je wilt komen en voor welke clinics je komt.